miercuri, 30 noiembrie 2011

Ce să ştii de Sf. Andrei

5 lucruri pe care e bine să le ştii despre tradiţiile din noaptea Sfântului Andrei

Abia aştept noaptea de Sf. Andrei! Hăhăhăi!

 Pentru bărbaţi
 1. În noaptea Sf. Andrei e de datoria bărbatului să ascundă coasa.
      Deci ascunde bine coasa, odată ce alcoolul îţi va urca la creieri, vei simţi o urgie de neoprit să ieşi la coasă.

2. În noaptea Sf. Andrei să nu împrumuţi, vei ieşi în pagubă dacă o vei face.
     Exemplu, dacă vine un vecin şi-ţi cere să-i împrumuţi coasa, nu o împrumuta. Exista şansa după ce aţi băut şi din pricina unor polemici elementare, să te cosească cu coasa ta. Vei ieşi în pagubă cu degete lipsă, cioturi de tibia şi peroneu, bucăţi de creieri dezosat.

3. În noaptea Sf. Andrei să nu faci nici un fel de treabă. Vei fi încercat de boli grele şi ciudate.
    Este adevărat. Cât timp te coseşti cu vecinul pe-afară, sunt şanse ca consoarta ta, fiind lăsată de izbelişte pe prispă, să ia herpes de la alţi vecini ce traversează pe la tine prin ogradă, după băutură, obiecte de împrumutat sau puşi pe swingăreală.

4. În noaptea Sf. Andrei, casele trebuie unse la usi si la geamuri cu usturoi.
    Freacă bine mai ales gingiile consoartei cu căţei de usturoi. Nu rata locurile greu de ajuns, cum ar fi spatele măselelor sau cerul gurii. Şansele scad ca în următoarea perioadă a anului să contactezi acele boli grele şi ciudate.

5. În noaptea Sf. Andrei fereşte-te de lupi. Se crede că omul muşcat de lup se transformă în vârcolac.
   Nu fii vârcolac. Este gay. Este depăşit. Vârcolacul se trezeşte dimineaţa doar prin coteţele vecinilor. Dezbrăcat şi înconjurat de galinacee şi raţe. Este penibil. Vei fi hăituit mereu de oameni înarmaţi cu coase.


Se ia un cap de usturoi, de rozmarin, de oase şi carne pisată de la fostul iubit...
Pentru femei
1. În noaptea Sf. Andrei scoate cenuşa caldă din sobă şi întoarce oalele cu gura în jos.
    Se ştie că în acea noapte umblă strigoii, pricolicii, moroii şi alţi urâţi din sat. Dă-te cu funingine pe faţă şi strigoii se vor feri să te ceară de soţie. Mai există şansa să faci mâncare bună şi să se mulţumească cu atât. Însă la vederea oalelor întoarse, vor trage concluzia că în afară de ceai şi ochiuri la capac nu ştii nimic să faci. Cam ca şi ei.   

2. În noaptea Sf. Andrei este bine să eviţi să faci curat, să mături în casă şi să duci gunoiul afară.
     Nu ia în seamă acest sfat. Măcar în această seară pune pauză la serialul tău preferat, "Grey's Anatomy", şi fă măcar odată curat în casă. Sunt şanse să te viziteze ursitul în vis şi să-ţi găsească casa întoarsă. Va face şi el calea întoarsă, nu îi vei vedea chipul şi nu te vei mai mărita niciodată. Te vei mulţumi să te căsătoreşti cu pricolicii şi moroii ce au mai rămas prin sat.

3. În noaptea Sf. Andrei lasă patruzeci şi unu de boabe de grâu sub pernă. Dacă vei visa că ursitul îţi va fura boabele, te vei căsăstori.
     În schimb, dacă nu ai visat nimic şi boabele au început să germineze, înseamnă că trebuie să insişti mai mult cu scuturatul pernelor de praf şi în general cu dereticatul prin casă.

4. În noaptea Sf. Andrei prepară o turtă subţire şi foarte sărată. Dacă în somn un băiat îţi va da apă, acesta-ţi va fi ursitul.
    Dacă  în schimb îţi dă bere, palincă, vin, wiskey sau coktailuri, înseamnă că ţii bine la băutură. Cât eşti tânără şi frumoasă, nu te căsători, eşti sufletul petrecerilor.

5. În noaptea Sf. Andrei fetele de la munte sunt legate la ochi şi puse în staulul cu oi. Dacă prind o oaie, nu se vor căsători. Dacă prind un berbece, să se pregătească de nuntă.
    Sună interesant şi asta trebuie văzută neapărat cum fetele de la munte, cu cizmele trase până la chiloţii tanga, aleargă şi patinează de zor printre cojile de plante nedigerate de oaie!

Poate nu toate au tanga...






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu