marți, 29 noiembrie 2011

Biserica şi internetul

Pornind de la aghiazma asta: 
Biserica recomandă discernământ şi înţelepciune în utilizarea internetului

Biserica încearcă să ţină pasul cu mijloacele moderne de comunicare a realităţii în care trăim, inclusiv Internetul, în lucrarea sa pastoral-misionară. De aceea cunoaşte pericolele la care se expune credinciosul în peregrinarile şi căutările a celor euharistice şi frumoase, lăsate de bunul Dumnezeu, prin intermediul reţelei de internet. De cate ori, pe un site de ştiri, pe un forum cuvios, privirea enoriaşului nu i-a fost atrasă de scârbalvnice reclame, ce l-au împins la nenumărate păcate, să dorească, să agonisească, să preacurvească!
De aceea Biserica Creştină şi Adevărată a decis să implementeze module confesionale în cadrul site-urilor, joacelor, lumilor virtuale, în caz că enoriaşul vrea să se ferească de la lucrurile deşarte, să ceară cumpătare şi înţelepciune, să se întoarcă la cele lumeşti în cinste şi pioşenie. De aceea, în următoarele zile, specialişti din cadrul bisericii creştine va implementa în anumite locaţii de pe internet, accesate de către o mare parte a populaţiei, o serie de aplicaţii ce se află în prima fază de testare beta, astfel:
Desktop-ul lui Daniel
Biserica Creştină este foarte îngrijorată de apariţia pe piaţă, undeva în prima parte a anului 2012, a lucrării diavoleşti denumită apoteotic şi împotriva a celor sfinte, "Diablo 3" şi  se întreabă cum de este posibil, ca după două apariţii, Diablo 1 şi 2, să mai fie nevoie de încă o continuare? După studii îndelungate în universul jocurilor "Diablo" şi petrecând ore întregi pe serverele online ale companiei de jocuri, preasfintele feţe bisericeşti au ajuns la concluzia că, paladinii în loc să înfăptuiască lucrarea Domnului întru stârpirea drăciilor şi sloboadelor spurcate ce lucrează întru propăşirea necuratului, jinduiesc la formele apetisante abia acoperite ale arcaşelor, râvnesc la deşertăciunea trupurilor diafane ale magicienelor sau caută să simtă cât mai intim pe supt armurile arcuite ale elfelor. De aceea, pentru a sfârşi odată pentru totdeauna teroarea domnitorului iadului din seria jocurilor cu acelaşi spurcat nume, toate "party-urile" ce se formează pe serverele de luptă ale companiei, cu IP-uri româneşti, vor fi însoţite de către preoţi spre a nu se mai abate luptătorii întru înfăptuirea lucrării duhovniceşti! 

Alege-mă pe mineee!
Biserica Creştină vede şi are ochi peste tot. Şi nu vede cu ochi buni societatea virtuală denumită generic "Second Life". Dar neputându-se opune de-a curmezişul în calea opţiunii enoriaşului în a sălăşlui în lumea virtuală, în loc să-şi ducă traiul onest şi să se înmulţească pe pământul pe care Dumnezeu l-a dăruit şi i-a poruncit omului să-l stăpânească, Biserica a decis să deschidă confesiuni şi misionariate în diavoleasca lume virtuală. "Credinţa întru Tatăl nostru, ne va da sforţa necesară să construim o binecuvântată aşezare de închinăciune, pixel cu pixel, în care enoriaşul din lumea virtuală să aibe unde a se întoarce la cel spirituale, departe de plăcerile şi păcatele lumii virtuale", a declarat preasfinţia sa, purtătoarea de cuvînt bisericească.
Printre altele, reprezentantul Bisericii reaminteşte credinciosului că în zilele de post atât el cât şi avatarul acestuia din "Second Life" să postească, să nu mănânce decât cele cuvenite, să se abţină de la distracţie, cluburi de muzică şi orice lucrare ce nu este în orânduire cu cea bisericească, căci postul, cum zice Sfântul Ioan Gură de Aur, potoleste trupul, înfrânează poftele cele nesăturate, curăţeste şi înaripează sufletul, prin ajunare, rugăciune, milostenie, spovedanie şi împărtăşirea cu Sfintele Taine. Dar să nu uite că postul care este ţinut cu slavă deşartă, mândrie şi egoism, este diavolesc.

Uuu, ce bună confesiune îmi trag, uuu!
Prin căderea în păcat, Adam şi Eva au pus început tuturor celorlalte rele săvârşite de oameni, cum ar fi multitudinea de site-uri cu camere web întinse peste tot cuprinsul internetului, unde fiicele pierdute ale Evei, laolaltă cu curvele Babilonului, se destrăbălează şi petrec în lascivitate, îşi expun părţile femeieşti lăsate acolo pentru reproducere şi nu pentru plăcere, spre deliciul ochilor păcătoşi ai enoriaşului, ce vrea să vază şi iar să mai vază netrebnica labie şi pieptul acoperit cu silicoane.
De aceea Biserica Creştină pune la cale un binecuvintat server, cu mii de sute de camere web confesionale ce pot fi acesate de pe spurcatele site-uri de prostituţie vizuală. Astfel, pentru o sumă mediocră, cât a zecea parte din abonamentul pe site-urile porcoase, credinciosul ce va simţi o urgie pentru plăcerile trupeşti, să aibe în ultimul ceas ocazia să se întoarcă la cele fireşti şi să acceseze camerele web cu măicuţele noastre îmbrăcate decent, gata la orice oră să îndemne păcătosul la rugăciune, milostenie şi căinţă. Doamne, ajută-ne pe toţi, de mai poţi! Log out and amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu