miercuri, 23 noiembrie 2011

Mircea Man şi primul război Borşano-Negreştean

(File de preştiinţă politică)

Rolul lui Mircea Man ca preşedinte şi persoană publică a fost predestinat din start să se împletească cu istoria Maramureşului. Nu este o coincidenţă faptul că iniţialele MM sunt comune atât politicianului cât şi judeţului, pe care îl conduce în rol de preşedinte. Unele ipoteze, în acest sens, sunt dezbătute câteva rânduri mai jos, la secţiunea "Filmul sau cartea preferată" a lui Mircea Man.

Calităţi:
Mircea Man, în calitate de  preşedinte al CJ MM cât şi al PD-L MM, a adunat atât de nemărginite calităţi ca şi om politic încât ansamblul statuar din faţa Prefecturii Baia Mare, "Sfatul Bătrânilor", îşi va pierde orice valoare simbolistică în caz că nu se completează urgent cu statuia sa dăltuită în piatră.  (Deja există o curriculară ce se plimbă prin holurile prefecturii)

Sfatul Bătrânilor ver. 2.0
Mircea Man, odată ce a dobândit titlurile de director la Distrigaz MM, Deputat PDL, Preşedinte PDL MM şi Preşedinte al CJ MM, întruneşte totalitatea calităţilor politicianului român în virtutea cărora de un lucru nu mai poate fi acuzat niciodată. Şi anume de  trafic de influenţă! Cine asociază numele preşedintelui laolată cu expresia "trafic de influenţă" în aceiaşi propoziţie denotă faptul că doreşte cu ardoare un moldamin direct în creier, pentru că remarca sa trivială frizează evidentul realităţii în care trăim.

Defecte:
Singurul său defect important este că contribuabilul judeţean din Maramureş nu poate citi C.V.-ul preşedintelui, ca să înţeleagă de ce Mircea Man merită să fie preşedintele tuturor din judeţ, chiar dacă el este deja. Deoarece, din prima, contribuabilul judeţean află că Mircea Man s-a născut la Rohia. Şi atunci, contribuabilul în vasta sa cultură despre propriul judeţ se gândeşte implicit la Nicolae Steindhart şi îl cuprinde ruşinea că n-a citit încă "Jurnalul Fericirii"! Dar imediat găseşte o scuză că aşteaptă să apară filmul biografic cu subtitrare, investighează torrentele şi IMDb-ul să cerceteze, şi astfel uită să mai citească realizările din C.V.-ul preşedintelui Man. Şi atunci se subânţelege de ce nimeni nu înţelege de ce Mircea Man merită să fie preşedintele tuturor, chiar dacă el deja este.

Momentul preferat din istorie:
"Primul război borşano-negreştean".
De ce? Mircea Man nu va fi niciodată preşedintele tuturor maramureşenilor cât timp Borşa apare doar fictiv pe harta judeţului. Borşa nu este un oraş, cum ar crede toată lumea, aflat pe teritoriul judeţului Maramureş ci, în realitate, este un stat în stat, mai precis Borşa este judeţ-localitate-stat. Învecinarea oraşului Borşa cu Ucraina nu este întâmplătoare deoarece, la o privire avizată asupra aparteneţei şi istoriei oraşului, reiese faptul că Ucraina reprezintă un avanpost al guvernului de la Borşa înfipt în coastele Comunităţii Statelor Independente din U.R.S.S., pentru a-şi duce la îndeplinire menirea. Acuma, să faceţi greşeala să întrebaţi sau să încercaţi să descoperiţi care este menirea Borşei în arealul Universului este echivalentul dorinţei dumneavoastră în a sucomba cu o bară de uraniu înfiptă în esofag. Nu întrebaţi. Luaţi aminte la ce a păţit Cernobâlul.
În prezent Borşa se află sub embargo, dovadă că C.F.R.-ul a sistat transportul pe cale ferată până în infamul oraş de sorginte incertă. Şi lacul de cianură din zonă nu este unul artificial, cum este tentat omul de rând să creadă ci este un lac cât se poate de natural, care se formează doar în areale geografice asemănătoare Borşei.
Negreşti este o localitate din judeţul Satu Mare aflată pe spirala logaritmica dată de Şirul lui Fibonacci cu plecare din punctul de origine al judeţului-stat-oraş Borşa şi numai acest argument este autosuficient încât Mircea Man să provoace un conflict armat între borşeni şi negreşteni undeva în viitorul apropiat. Ca  o curiozitate, "Cimitirul Vesel" de la Săpânţa aparţine de fapt localităţii Negreşti. Deoarece oficialităţile, neştiind o dimensiune exactă cât să aloce propriului cimitir, au decis să-l înceapă din Săpânţa, o localitate aflată pe teritoriul judeţului Maramureş.

Cartea preferată sau filmul preferat:
"The Day the Earth Stood Still" (sau cum spune Mircea Man: Dă dei di ărt ţuşti!)
Aşteptând momentul contactului cu extratereştrii profeţit de către Vatican în 2008, în aceiaşi perioadă când Mircea Man urca pe tronul ţării Mărămureşului - Borşa (a se citi minus), acesta va convinge autorităţile vegane, în acel moment crucial pentru umanitate, să-i împrumute planurile unui robot, ca în filmul amintit, ce va fi asamblat pe platforma Combinatului din Baia Mare, recte acesta este adevăratul scop al turnului combinatului înalt de 300 de metri, furnalul prin care se vor elimina gazele din timpul construcţiei armei supreme cu care Mircea Man va invada Borşa, în caz că momentul său preferat din istorie - "Primul război borşano-negreştean",  nu va avea loc.
Ha-Ha! La luptă, robotul meu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu