luni, 28 mai 2012

Turnul Combinatului la un pas de jugănire

"Industrial erection" - by Lucian Mares
Erecţia aia industrială, a 3- a din Europa cică se află pe terenul unei firme de finanţare. Care acuma vrea să cureţe terenul de căpuşe şi hârtoape. Pentru a dezvolta o serioasă afacere locală. căci turnul nu mai e sigur şi ar fi mai bine dărâmat. - Articol
Să fim serioşi. Turnul e foarte stabil, foarte înalt şi foarte uimitor pentru ochii noi aterizaţi în Baia Mare.
De-a dreptul serioşi acum, turnul are cică în erecţia sa o valoare estimată la 800.000 euroi - cărămizi refractare antiacide, recte otel beton. Vor să-l demoleze. E hidos.

Hidoşi sunt cei care au distrus industria minieră judeţeană, apoi au vândut Combinatul Phoenix cu exact 168,83 de fişicuri a cate 666 de dolari (adica 111.111 dolari) unei firme indiene (valoarea investiţiilor şi creanţelor era pe la 37 mil dolari), care si-a băgat pilaful în ea şi a falimentat-o. Apoi au venit Regii Cuprului, cu sediul social departe, în nexusul Ciprului, şi au reuşit să bage societatea Cuprom în insolvenţă. Bine, Regii Cuprului au ajuns la nivel de Regii-Platinii, atât de nasol le-a mers. Iar Baia Mare, din oraş industrial, a ajuns oraş-metro. Adică nu mai avem nimic în afară de hipermarketuri şi firmuleţe patronate de italieni ce întreţin haremuri de moroşence, ucrainence şi unguroaice locale.

Uite, ucrainenii se mândresc acum cu Cernobâlul. Fac turism acolo. Se fac inclusiv filme de groază. Cu zombalăi iradiaţi, căpcăuni iritaţi, cu animale nevii dar nici moarte. Filme cu Van Damme!
Peste tot  în occident, cum un occidentean vede o erecţie mai mare decât beţişorul lui, cum trânteşte o cafenea la înălţime sau un parc de distracţii.
La noi nu, dă-l dracului jos, că e urât tare!

Opinia publică băimăreană oare chiar va tăcea? E hidos turnul, e drept, dar are 350 de metriiiiii. Unde mai vede Baia Mare aşa ceva?
O să mai stăm, să vedem ce se mai întâmplă, apoi să vezi petiţii şi ieşiri în stradă. Cum se va lega toată populaţia cu cătuşe de acesta, chiar dacă o parte din noi vom fi încercaţi de un sentiment de emasculare, măcar să rămânem cu simbolul erect intact. Bine, în poza ce va face înconjorul globului, vom arăta ca nişte ouă de prepeliţă la umbra unei trompe de elefant. Aşa, şi? E erecţia simbolică a oraşului nostru, pardon, falus... falnicul simbol am vrut să zic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu