duminică, 22 iulie 2012

Ce sa ştii de Sf Ilie

Car de foc clasa "Ilie" model saxon

Sf. Ilie (800 B.C), acest războinic meteorolog al calendarelor creştineşti, fusese greu persecutat de diavoli pe parcursul a câtorva pagini bune din Vechiul Testament, până nu a mai rezistat psihic şi şi-a căsăpit familia. După multă silinţă şi dăruire în meseria de procuror... pardon, prooroc... în cele dumnezeieşti, a curăţat cultul lui Baal din aproape toate judeţele ţării sale, Israel. Astfel că Dumnezeu, adică Domnul Zeu al proporului cu evrei, l-a iertat! Da! Nu l-a ameninţat cu urgia iadului, pentru că presupusa zonă defavorizată nici nu exista în Vechiul Testament. Aceasta fost inventată un pic mai încolo de către capii bisericii catolice pentru controlul maselor prost educate şi veşnic nervoase, puse pe căsăpit nobilele viţe şi viţelele acestora. 


Car de foc clasa "Ilie" model chinezesc

Revenind la omul nostru biblic şi situaţia sa stânjenitoare, mai mult, Dumnezeu i-a făcut cadou un car de foc, adică o maşinărie de lux  în acea perioadă a vremurilor bibilice, care avea montat la bord un tun,  (alţii mai hateri ziceau că avea doar un bici), cu care tuna şi fulgera, spârteca şi scotea conţinutul din cohoardele teroriste drăceşti. Până când acestea au ajuns să se camufleze bine de tot, în oamenii locului, flora şi  fauna epocii, casele şi turlele bisericeşti. Cine nu-şi făcea cruce, sau nu apuca să şi-o termine, era trăznit acolo pe loc de către Ilie. Să se înveţe minte data viitoare să stea în gardă!

Car de foc clasa "Ilie" model francez

Văzând scorul mare pe care-l făcea Sf. Ilie în bătălia cu Diablo şi, mai ales, având deja strategia elaborată şi descrisă cu lux de amănunte în Apocalipsă, Dumnezeu obervă că rămâne fără adversar pentru bătălia finală aşa că a dat cu magie în Ilie şi l-a lăsat ciung de partea dreaptă  a corpului, recte ochi, ureche, braţ, picior. Astfel lui Ilie i-a scăzut proficienţa, fiind nevoit să spulbere adversarul doar cu lucrătura stângă a corpului, lucru care i-a convenit mult mai mult lui Dumnezeu, nemaifiind nevoit să-şi modifice lucrarea de doctorat "Apocalipsa după Ioan". 

Car de foc clasa "Ilie" model babilonian

Aşadar, văzând lumea creştină, iudaică şi islamică cât de hater devenise Ilie, care nu mai ţinea cont de victimele colaterale, a inventat strategii de gherilă să contracareze tacticile brutale ale acestuia. Câteva din aceste strategii au rămas şi în prezent descrise în ceea ce numim generic "Tradiţii şi obiceiuri din strămoşi". Aşadar, cum să contracarezi cât mai eficient şi cu cât mai puţine victime colaterale atacul lui Ilie?!

Car de foc clasa "Ilie" model japonez

- Trebuie să-ţi faci cruce des, căci Dumnezeu i-a zis lui Ilie, când i-a dat tunul în mână (alţii înclină că era doar un brici) : "Ilie, în toate să dai, dar în cruce nouă să nu dai!
Şi astfel, lumea noastră e antrenată din fragedă pruncie de către preoţi, părinţi, mătuşi, bunici, să facă conform normelor reglementate de biserică semnul crucii. Altfel te spulberă Sf. Ilie, chiar dacă nu plouă.  Bagă două cruci dacă crezi că pe fruntea ta scrie victimă colaterală. Semnalizează cu înflăcărare, au fost cazuri când au crăpat fetuşii în burtica mămicilor din cauza trăznetelor, pentru Ilie nimeni nu are scuză, nici măcar aia că abia ţi-ai scos mânuţa din ovul.

Car de foc clasa "Ilie" model precolumbian

- În ajunul prăznuirii zilei Sfântului Ilie, fetele să se ducă pe ogoarele semănate cu cânepă, să se dezbrace şi să se tăvălească prin cultură, căci cânepa, ştim cu toţii, e o plantă inofensivă, urâtă de către draci, neplăcând efectul acesteia de eliberare şi curăţire spirituală. Culmea, că nici autorităţilor din întreaga lume nu place cultura de cânepă din curţile şi balcoanele oamenilor, pedepsind şi chinuind cu privare de libertate cultivatorii anonimi ai acesteia. Putem extrapola, aşadar, o teoremă sau măcar o lemă, prin care observăm că dracii de atunci e aproximativ = cu autorităţile de acum.

Car de foc clasa "Ilie" model indian (vimana)

- Praznicul de Sf. Ilie marchează miezul verii pastorale, dată când le este permis ciobanilor să coboare în sate, pentru prima dată după urcarea oilor la stână, la femeile, ibovnicele şi prietenele acestora. 
Câteodată şi la vecinele care nu consimţesc frumosul act al deflorării, nici nu înţeleg tumultul privaţiunilor vieţii de cioban, sacrificiul acestora în lupta cu ursul, râsul, codrul sau baltagul colegului oier, pentru a păstra turmele de mioare intacte, atât de folositoare comunităţilor agrare. 


Car de foc clasa "Ilie" model turcesc (Muzeul de Arheologie din Istambul)


- În dimineaţa zilei de Sf. Ilie, se culeg plante de leac, dar şi ierburi de farmece şi vrăji de vindecare. Plantele ce urmează a fi utilizate în aceste practici medicinale (încerc să fiu obiectiv dar expresia corectă e "practici magice") trebuie să fie udate de sângele unui cocoş tăiat deasupra lor. 
Deci o practică nevinovată folosită la ţară, pentru a îmbogăţi cu surplus de fier conţinutul plantelor, aflat în abundenţă în sângele de cocoş. Se ştie foarte bine că fierul intră în sinteza hemoglobinei (adică facem sânge cu el, poate interesează şi pe ciobani, spre exemplu, ei neavând acces la wikipedia sau manualul de biologie din clasa a VI-ea) şi se gaseste doar în carnea rosie (de multe ori cocoşul e roşu şi pe dinafară şi pe dinăuntru, deci are conţinut uriaş de fier). Celălalt fier, aflat în plante, se duce la muşchi şi este folosit în alte scopuri de către organism (spre exemplu, ciobanii coborâţi la sat folosesc involuntar acest aport de fier, în diferite polemici cu sătenii sedentari ai locului).

Car de foc clasa "Ilie" model preistoric

PS. Mai sunt şi ciobani care au reuşit să ia bacul şi au ajuns chair europarlamentari, deci au auzit cumva de manualul de biologie de clasa a VI-ea, posibil chiar de pe Wikipedia. Ex., Becali (vezi Profanul dintre cioban si blasfemie), un fel de prooroc care ştie sfintele scripturi pe de rost când le citeşte de pe Blackberry.

Car de foc clasa "Eagle" model american

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu