vineri, 20 iulie 2012

Să ne punem toţi cinstiţii la gât talangă...

 
http://www.mediafax.ro/politic/consiliul-national-de-etica-ponta-nu-a-plagiat-in-teza-de-doctorat-9892152

Consiliului Naţional de Etică, aflat în subordinea ministerului Educaţiei, îl scoate pe Prim Ministrul Poantă foaie imaculată, şi fiţi atenţi cum: în concordanţă cu legislaţia în vigoare în 2003!!!! (aflată sub auspiciile Guvernului lui Năstase). Aşadar, CNE a ajuns la concluzia că plagiatul în cadrul tezei sale de doctorat nu se poate susţine. Asta după ce trei membrii ai CNA au demisionat, inclusiv preşedintele consiliului.

Ce-ar fi oare ca, ăştia care ne mai credem cinstiţi să ne agăţăm o talangă de gât şi să ne plimbăm, aşa tălăngănind, pe stradă? Când dăm bot în bot între noi să ne strângem copitele şi să ne felicităm cât de boi suntem, într-o ţară acaparată de căpuşe şi abatoare instituţionale, de minciuni şi gogoaşe ce se prind ca şi scaiul de pleoapa ochiului şi te înţeapă de câte ori întrevezi crunta realitate?

Ştiu, vom arăta într-atât de penibil încât ne vom strânge cu toţii la un loc, ne vom îngrădi cu sârmă ghimpată şi ne vom rumega furia, vom privi cu ochii  vigilenţi dar blânzi şi umezi cum se năruie dreptul nostru la libertate, cât timp se instaurarează o dictatură antidemocratică!

Haita de căpuşe e bine înarmată, luptă pentru sângele nostru până la moarte sau ia nişte ani cu suspendare, dar noi suntem mulţi, proşti de cinstiţi şi cu capul plin de idei! Idei care arată ca nişte coarne imaginare. Mda, ar trebui să învăţăm să ne folosim mai eficace capul cu coarnele alea, că nu degeaba ni le-a pus evoluţia în fruntea noastră blajină şi încreţită de griji. Societăţi civile de rumegătoare ca şi contrapartidă la grupările lor mafioate cu nume politice.

Am avut nişte remuşcări, mici ce-i drept, când am scris articolul "Năstase, judecătoarele şi lumea de apoi ". Acum nu mai am, tot ce am spus despre Ponta se pare că s-a adeverit. Ne va infesta existenţa până când lumea se va termina. Blestemul nostru. Dar ce are un început trebuie să aibă şi un sfârşit. Deci vom scăpa până la urmă şi de un herpes ca ăsta.

Update (la 12.45 p.m.-ul României)
Se pare că Prim Herpesul României, totuşi, a plagiat. 
http://www.mediafax.ro/social/comisia-de-etica-a-universitatii-bucuresti-victor-ponta-a-plagiat-in-teza-de-doctorat-9892965


"Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti (UB) a hotărât că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat, o treime din lucrare fiind copiată, "prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri sau prin inversarea unor blocuri de text în raport cu sursele".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu