sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Ciobanii zboară

Stinge frigiderul că e frig afară.
Înclin să cred că aceasta este mentalitatea patronului de bodegă. Să mai economisească 2 kw la curentul ce se scurge neîncetat prin priza hulpavă legată la factura electrică.
Fiinţa, beata de ea, nevinovată. Cu sufletul crăpat la decolteu de durere, ne deschide berile aflate la temperatura frigiderului scos din priză şi ni le împinge sfioasă între braţe.
- Doriţi pahare?
De ce? Să se încălzească berea şi mai tare şi să mă ardă la limbă?
- Nu dragă, nu dorim. Dorim să fim serviţi cu o bere normală. Adică RECE.

Atât de fierbinte era berea încât a luat foc frigiderul!
E anotimpul rece afară şi chiar dacă eram răcit, nu-ţi ceream un ceai fierbinte ci tot o bere rece. Ceai beau acasă. În bodegă vin să beau bere rece la temperatura frigiderului băgat în priză, nu la temperatura caloriferului din incintă! Mă uit indignat la frigiderul pe care scrie mare Ursus şi mă gândesc că şi-o fi transformat fabrica producţia de bere în producţie de ciorbă de burtă. Că alt scop nu văd să mai aibă cutioaca nefrigorifică, decât să ţină patronul de bodegă ciorba de burtă Ursus să nu se răcească prea tare.

În continuarea firului de intrigi şi imagini ce mi se derulează neîncetat în spatele organelor vizuale, înclin să cred că reprezentanţii de la fabrica de bere au uitat să specifice în clauzele contractuale faptul că frigiderul oferit de dânşii trebuie ancorat cu un cordon la o priză încrustată în perete. Ca nu cumva să-l ia adierea uşoară a aerului aflat la temperatura camerei şi să-l trântească dureros în capul clientului, venit săracul din frigul de afară să soarbă un ceai fierbinte în bodega lui matale. E Desperare, nu alta!!!

Bucată preluată de ŞtiriMM

Un comentariu:

  1. da; tu unde te crezi, in Cehia? Bei ce primesti sa te duci acasa. Crezi ca din banii tai traieste patronul lu' carciuma aia? esti client, deci isi poate bate joc de tine. Vrei conditii decente, fa-ti tu un bar. Hai ca am fugit la o cafea la barul din colt, sunt Desperat dupa ea ;)

    RăspundețiȘtergere