Cum Valentin e un împrumutat cu mare tam-tam de către acest creditor al audienţelor ce se numeşte Pro TV, acum un sfert de sfert de secol, noi vom rămâne mulţi, veci pururi, fani de-ai lui Dragobete, sărbătorit imediat în popor.
Deci, în sfânta lună a revenirii la viaţă, zămislită din vintrele geto-dăceşti ale lui Sir Dragobete, aducător de dragoste şi organigrame cu orgasme în rândurile cetelor femeieşti, sabotăm pe această cale acest incest cultural provenit din Sf. Valentin şi revenim la ale noastre datini strămoşeşti, repetând exhaustiv şi la nesfârşit cuvântul Dragobete. Deci, ce să ştii de Dragobete?! Urmează, dragă culegătorule de inimi! Aşadar, pune-ţi centura cosită din fire de ghiocei şi lasă-te purtat de unda ce se izvoară din cei doi sâni de primăvară:
1. Deci votează cu Dargobete, acest vrăjitor de inimi strămoşeşti, patronul fecioarelor de bordei şi nu de bordel.
Bordel e lăcaşul unde audienţe de genul PRO TV şi ACASĂ TV ne umple până la refuz ecranul televizoarelor cu nuri tumefiaţi de Nikita, Tonciu, Senzuala, Moni, Andreşan, Sânziana Buruiana (ce frumos şi dihotomic concept) doar pentru, mă repet, audienţe chicioase. Şi nu tributari unor datini de la noi din ogradă, pentru care încercăm un dram de respect, doar aşa, într-o doară.
2. Fetele strâng în această zi ghiocei, viorele şi tămâioase, pe care le pun la icoane, pentru a le păstra până la Sânziene.
E uşor în a cădea în ridicolul prezentului, aşadar ne rezumăm la inocenţa trecutului. Fetelor, le stătea gândul în a face ierbare la greu, toate sperând să devină botaniste! Nu era uşor pe-atunci, când ursitul conducea doar un coviltir sau o turmă de miei, d'apoi acum când posibilul ştietor de "Top Gear" are deja în poiată un Maybach sau un Audi A-Q7 Transpirăr!
3. În dimineaţa zilei de Dragobete fetele şi femeile tinere strâng zapada proaspătă, o topesc şi se spală cu apa astfel obţinută pe cap, sperând că vor avea părul şi tenul plăcute admiratorilor.
Deci ce vremuri frumoase, ce plăpânde şi nevinovate obiceiuri încercau fetele noastre, zămislite pe vatra sătească! Nu tu balsamuri epice cu arginină spre a-l combate pe Moş Mătreaţă, nu tu tinctură din solzi de panda frecată la profunzimea rădăcinilor, nu tu reclamă la fortificat firele de păr... Nu! Doar apă opărită din zăpada adunată cu spor. Pentru impresionatul jumătăţilor. Adică dovleacul ce vă va lua de mână ca pe consoarta viselor! Care vă va vedea odată şi-odată şi-n ipostaza dimineţilor: fără ojă, fără scoarţă, fără aşchii, fără doze de machiat aştrii. Adică aştrii din ochii tăi, ai intuit bine, draga mea!
4. Uneori, fetele se acuză unele pe altele pentru farmecele de urâciune făcute împotriva adversarelor...
Serios, de ce vă tot certaţi?! Şi de Sf. Andrei şi de Ignat şi de Dragobete, numa vă certaţi! Ce datini aveţi, în care măcar odată de cosiţe să nu vă apucaţi? Ar fi Apocalipsa dar asta nu se vrea a fi datină, ci strecurătoare, deci nu vă mai certaţi! :)
5. Păsările neîmperecheate acum rămân fără pui peste vară...
Ia mai comentaţi şi voi de vreţi, eu am de însămânţat două ture de castraveţi! :p
DECI,
RăspundețiȘtergerenu cred ca nu am negat nici o afirmatie de doua ori inainte sa nu spun ca negresit am uitat ce nu am vrut sa spun! sau nu inca!
deci atunci sa iertati, dar sinziana buruiana se cheama ca este un oximorion.
oximoronul este stramosul ancestral al moronului, si se numeste astfel deoarece la descoperirea sa arheologica era oxidat la suprafata din cauza intemperiilor care strabatuse secolele.
la rindul sau, moronul este versiunea contemporana a oximoronului. anumite exemplare specioase feminine (si, mai rar, masculine) ale genului sunt peroxidate pentru a intari impresia falsa a unei identitati intre forma si continut, care constituie din cele mai vechi timpuri fundamentul esoteric al sentimentului iubirii pentru varietatea de sex masculin a genului moronic, de unde si zicala: daca n-ai cap, te doare-n cur!
Cred că am nevoie de un dicţionar de neologisme chimice. N-ai putut şi tu să te rezumi doar la oxiuri? Ce frecventează orificiile lui buruiană? Şi se potrivea şi zicala finală!
RăspundețiȘtergereoxiurul n-re nici o legatura cu oximoronul.
RăspundețiȘtergeredesi traieste in simbioza cu moronul inca dinainte de razboaiele peloponesiace, oxiurul cauta in permanenta o cale de a parasi acest parteneriat pentru romania cu moronii, in care vede o incalcare a suveranitatii sale sacrosancte.
Tinerii din ziua de azi n-au nevoie de tradiţii. Dragobetele e naşpa ... nu-i interesant ca o sărbătoare importată, pur comercială în care să aibă un motiv de a dărui un buchet de flori, de a face un dar sau de a ieşi în oraş. Dacă o fac americanii, dacă o fac şi occidentalii, noi de ce pana mea n-am face-o? Şi uite aşa, ne menţinem în linia de naţie care se-nclină cum bate vântu` (nu fac nici o trimitere subtilă la SOV). Copiem tot ce prindem, importăm cuvinte, moduri de a vorbi şi sisteme de valori ce nu ne reprezintă, iar pe ale noastre le înstrăinăm, le marginalizăm sau le ignorăm pur şi simplu. Cât despre toate fufele şi retardaţii de la TV, vă dau un sfat, scoateţi-vă posturile respective din grilă. "iţ det simpăl" vorba englezului.
RăspundețiȘtergere@ Chrysalide:
Ștergeredespre importuri se stie ca prin intermediul lor ajung in romania tot felul de produse din afara (dupa cum bine a semnalat inteleptul presedinte georgie w bush)
problema mea e urmatoarea:
a fost taxat importu de sarbatoare? da, sau ba? daca da: cu cit, si unde s-au dus banii? poorma: s-au facut verificari fito-sanitare la sarbatoare importata??
adica ok, le importam, da sa ne iasa si noua ceva, si sa ne asiguram ca nu ne aduce pa cap vreo gripa aviara...
Ne-a ieşit, cum nu ne-a ieşit? Ne-a ieşit tva la stat cu cheltuielile de Valentin. E chestie de marketing. In loc să mergem la piaţă să cumpărăm omăt proaspăt pentru fiinţa dragă, să-l folosească la spălatul pe cap, primim sugestii din reclame, aşa e şi cu Valentin! E marketing.
Ștergere