miercuri, 21 martie 2012

Boul-Frog de Bobor

Atâta tensiune s-a acumulat în ţară, s-a iscat în ultimele zile în tot felul de procese în care sunt implicaţi tot felul de siniştri şi stimabili deputaţi aleşi cică din popor, încât face populaţia criză cardiacă doar uitându-se la televizor. În ritmul acesta nu va prinde nimeni nici un 1 mai cu soare, cu mici, cu manele  din alea seculare! Toţi, acasă, vor muri acolo pe canapea cu popcornul înfipt în esofag şi cu inima crăpată, de parcă s-a dat singură pe răzătoare.

D-le deputat Boldea, ce faceţi acolo? Boldea: Dau m++e la DIICOT, nu se vede?

Să se oprească circul ăsta politic şi se unească toate partidele astea crizate într-unul singur şi ar fi de-ajuns. Am şti o treabă. Nu o mai tergiversaţi până la toamnă cu tot traseismul vostru, cu toţi urmăriţii ăştia de boi de baltă, "boul-frog" de bobor, sau cum îi zice la specia asta de batraciană, specia asta toxică şi hulpavă, specia asta ce înghite cu toate patru mâinile deodată, inclusiv cu picioarele, tot ce le intră în vizorul guşei - terenuri imobiliare, funcţii administrative, păduri virgine şi luxuriante, toate afacerile astea cu asfaltul, cu statul, cu clientela politică, cu trafic de influenţă.

Toate structurile ţării, judeţelor, oraşelor, sunt prinse în plasa lor ca de mătasea-broaştei, nu ai loc nici să scuipi în baltă sau să dai cu bolovanul şi tot vei nimeri vreun mormoloc de-al lor, cu influenţe, cu trafic, cu dosare, cu averi colosale, cu grupări interlope, furând şi înghiţind nămolul, prundişul, prunele, cuiburile şi ouăle tuturor urmaşilor noştri, cu tot cu trecut, cu pene şi cu viitor. Dar staţi calmi, odată cu alegerile parlamentare, nu va mai fi om cu gândirea limpede să mai suporte o toamnă întreagă de campanie electorală, orăcăitul lor ca un sunet de găinaţ ne va scoate oricum pe toţi afară din ţară...

Un comentariu: