duminică, 18 martie 2012

Papa şi ordinea mondială

Se mai întâmplă. Din ce în ce mai rar în ultima perioadă dar se mai întâmplă. Ce, ce, ce? Să ajung în acea parte bizară a Youtubului, unde toate documentarele cu zeitgeist-uri şi conspiraţii mondiale ne pocnesc acolo în meandrele raţiunii şi însămânţează discordie înspre presupusa realitate care ne înconjoară.


Dau peste acest discurs al Papei Benedict, cu ocazia unui crăciun şi imediat după investirea sa în fruntea Vaticanului.
Luat grosso modo, discurs frumos privit superficial la suprafaţă. Papa o ia domol, făcând apel la unitate, familie, iubire, ca apoi s-o întoarcă prin cuvinte cheie înspre o idee, o soluţie, unica de fapt. Umanitatea, "adultă dar slabă în gândire şi voinţă", trebuie ghidată altfel nu va face faţă viitorului, crizei terorismului, pandemiilor şi distrugerea mediului înconjurător. Nu oricum, nu în suflet, iubire şi simţire, cum ar trebui să sune mesajul bisericii, ci realmente ghidată, ea trebuie luată de mână şi condusă pe rapoarte etice şi economice înspre o... nouă ordine mondială! Gata a zis-o şi papa. Vrea şi el o nouă ordine mondială.
Segmentul video are vreo 2 minute şi este subtitrat în engleză.

Papa, Berlusconi, Sarcozy, King Abdullah & Putin
Ce stratosferă respiră papa nostru de la Vatican, de impune credinciosului să se lase ghidat de "copilul de la Bethleem" la o nouă ordine socială, unică şi unită din punct de vedere socio-economic şi nu spiritual? Cum ar fi trebuit să sune mesajul său. "Nu te teme, ai încredere în el!" Serios, papă? Cui vinzi gogoşile astea? Cine în ziua de azi mai are încredere în aceşti "copiii lui Bethleem" ce s-au aciuat în fruntea tuturor guvernelor lumii, în formaţiuni politice şi sisteme bancare, de unde sapă şi îngenunchează demnitatea umanităţii? O ţin numai în războaie şi impun o politică agresivă în care banul este mai presus de orice?

Obama, Bush, Cheney, Clinton

Maica Tereza, chemată la o demonstraţie împotriva războiului, a răspuns să fie lăsată în pace. Când va fi chemată la o demonstraţie pentru pace, va fi prima care va participa. Până atunci, nu va prolifera o acţiune la care nu vrea să fie făcută părtaşă. Cineva are de câştigat susţinând toate aceste tensiuni globale. Care, în mod categoric, după două mii de ani de civilizaţie ar trebui să nu mai existe. E bine de ştiut că şi înaltul cap al bisericii creştine a luat poziţie. Umanitate, dragă, eşti adultă dar proastă de dai în gropi. Ia aminte. Vei fi oricum condusă, căci noi ştim cel mai bine cum să te ferim de probleme.

Palin, Hillary, Michelle, Barbara
Până la urmă, ce se vrea a fi această nouă ordine mondială? O mână de indivizi ce deţin puterea financiară şi doreşte să imprime o nouă dar arhaică evoluţie socială, ce nu a dat niciodată roade. O uniformizare a idealurilor şi valori impuse, o paradigmă ambiguă şi fără substanţă a dogmei spirituale, o comunitate lipsită de identitate culturală. O masă de oameni ce plăteşte o schismă a realităţii nedorită de nimeni.  O umanitate de recuzită.


Kissinger, Arafat, Netanyahu, Regele Tailandei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu