joi, 26 aprilie 2012

Despre apa meteorică, taxe şi impozite

Mă întrebam, în prima fază, au înnebunit ăştia, de la asociaţiile de locatari? Ce e cu sumele acelea la întreţinere, atât de umflate de parcă a vrea să fie tranzacţionate la Bursa de Valori? Până la urmă, m-am lămurit. Ni s-a băgat pe gât, "apa meteorică"! Adică apa de ploaie ce se scurge prin canalizare. Cu cât plouă mai mult, cu atât suntem mai buni de plată. Şi la câtă zăpadă a căzut iarna asta se subânţelege... Da, suntem luaţi de fraieri!

Alooo, banca? Am nevoie de un credit să-mi plătesc apa la întreţinere!

Dă-n colo, atunci dacă pică un meteorit de gheaţă, nu reuşeşte imbecilul să se frece destul cu atmosfera şi să se evapore, ce ne vom face? Că gheţoiul din spaţiu clar ne va inunda ţara! Dar lăsând cosmosul la o parte, ce-au făcut mai marii noştri furnizori de apă? Că nu ei au plătit canalele, nu ei le-au săpat ci erau gata săpate dinainte de revoluţie. Mai vin aşa cu o motorişcă şi desfundă canalizarea de chiloţi şi umeraşe, în schimb nu reabilitează mai nimic. Dar prima de Dragobete, de Paşti şi de Moş Martin şi-o acordă, fără îndoială. Cum să facă, concediul la Techirghiol, când aceştia ştiu toate all-inclusivurile din Hawaii şi Caraibe?

De-a lungul istoriei au fost adoptate tot felul de taxe bizare, cum ar fi taxa pe urină pe vremea împăratului Vespasian, taxa pe barbă în Rusia ţarului Petru cel Mare, taxa pe pălărie în Anglia şi multe altele.
Bun, atunci la ce alte taxe şi impozite să ne mai aşteptăm? Căci, după cum se observă, în acest moment, orice eveniment cosmic va putea fi facturat în defavoarea noastră de către stat.

Poate o taxă pe călătoria gratuită ce-o face pământul în jurul Soarelui? Chiar dacă tu trăieşti cu impresia că stai acasă şi-ţi numeri ouăle din congelator, în loc să-ţi dai salariile toate pe un concediu exotic, te-ai înşelat. Patul tău, odată cu casa ta şi cu Pământul, face o escapadă minunată timp de un an în jurul Soarelui. Prevăd că va fi implementat un fel de Schengen, la fiecare echinocţiu şi solstiţiu, Pământul fiind supus la presiuni enorme să ne tragă de căruţă în jurul Soarelui. Nu întrebaţi cum va fi implemetată taxa, e pur si muove! Guvernanţii vor găsi o speţă undeva prin analele istoriei sau poate ale CERN-ului şi o vor implementa-o şi pe asta!

Ce minunat soare se vede în poziţia asta din spaţiu!

Sau poate un impozit pe cap de politician corupt! De ce nu? Noi, electoratul suntem arătaţi mereu de către politicieni, că-s de stânga, că-s de dreapta, ca singurii vinovaţi pentru situaţia din ţară, pentru alegerile exprimate în decrusul celor 20 de ani. Sunt sarcastic, de aceea privesc problema aşa. Noi singuri cică am cocoţat la vârf, acolo unde ştiam că puterea corupe, pe toţi politicienii ţării noastre, oameni de caracter, cică spun colegii lor de partid sau din şcoală. Trebuia să ne aşteptăm la asta, să prevedem faptul că nimeni nu poate sta cinstit şi onest când atâtea tunuri şi afaceri îi înfloresc deodată în faţă. Însă "Impozitul pe cap de politician corupt" nu trebuie s-o percepem ca pe o sancţiune, aceşti bani se  vor aduna la bugetele locale pentru a fi folosiţi în diverse programe de reabilitare a acestora... adică unde să fie folosiţi altundeva? La educaţie? Să fim serioşi...
Să nu intre însă impozitul retroactiv, altfel am pus-o...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu