joi, 8 decembrie 2011

Turism X3M: Cazanele Dunării

Pentru că tot a fost sărbătorită în 7 decembrie Sf. Muceniţă Filofteia de la Curtea de Argeş, parcă văd că abia aşteptaţi să vă povestesc de muceniţă, nu? Ei bine, nu prea! Mai bine vă povestesc eu de un traseu la extrem făcut anul trecut în 3 zile, care a trecut şi prin curtea mai sus pomenitei muceniţe. Aviz amatorilor că e de jale!
Deci, nem muceniţa
Ziua 1: Baia Mare - Cluj Napoca - Corbeni (pe Transfăgărăşan)

Cam aşa am văzut eu Transfăgărăşanul: vvvîîîjjjjj - mi s-a terminat berea!
Corbeni, satul construit cu prizonierii ruşi de la Sevastopol
Ne-am oprit pe traseu tot la a doua benzinărie, noi să ne aprovizionăm cu bere, fetele să se facă mai uşurele. Ne-am prăbuşit noaptea la Corbeni, un minunat sat frumos de munte pe care Mareşalul Antonescu a vrut să-l transforme în staţiune turistică. De ce atâta efort, vă întrebaţi? Ei bine, ca să-şi impresioneze prietena în a-şi facilita mai uşor accesul pe sub şorţul din dotarea dânsei. De aia.

Ziua 2: Curtea de Argeş - Craiova - Cazanele Dunării

Aici e momentul de pe traseu în care n-am băut deloc bere
La Curtea de Argeş înveţi în 3 paşi să-ţi zideşti soţia. Care ai! Deci:
Pasul 1 - faci arhitectură (o postliceală, grădiniţa la o universitate privată sau faculta de construcţii. Indiferent. Important e să arăţi la ctitor că ai diplomă de arhitect )
Pasul 2 - faci biserică mare (dar nu mai mare ca Biserica Mântuirii Neamului, că apoi ăia trebuie s-o facă şi mai mare şi ne impozitează statul şi mai tare. Deci cu măsură. Te abţii, nu fii grandoman şi nu-ţi impresiona prea tare femeia că urmează pasul 3. Şi n-are rost)
Pasul 3 - faci ce-a făcut Manole (nu mai delirez, important e că şi-a iubit femeia rău de tot)

La Craiova umblă puţin de-a lela prin centrul ei pietonal, ascultă muzica fânânii muzicale, pune-te la o terasă cu ţâşnipişători din alea ce împrăştie vapori de apă să nu ţi se încingă căpşuna şi admiră frumoasa privelişte din sticla de bere.

La Cazane am înnoptat în Eşelniţa, la o pensiune pe malul Dunării. Bagă ture cu barca sau pescuieşte. De n-ai noroc la pescuit, ia din nou barca şi fă o tură prin peşterile de la Cazane. Preferabil cu o barcă normală, normal! Nu de viteză, că raşchetaţi tavanul peşterii cu tot cu stalactite.

Decebal Neterminatul
Post de ghidat corăbii şi portav... logane
Ziua 3: Drobeta Turnu Severin - Târgu Jiu - Cluj Napoca

La Drobeta vezi Porţilde de Fier şi piciorul podului lui Apolodor. E suficient atât!
La Târgu Jiu bei o bere în umbra Coloanei Infinitului şi râgâieşti o dată şi bine la Poarta Sărutului.
La Cluj Napoca iei autocarul către Baia Mare.
Peştera mai sus pomenită. Când Dunărea e umflată, apa ajunge până la jumătate şi bagi barca peste 100 de metri în găozenia ei.
O şleapă de împins logane la bulgari

The End. Da, tura a fost realizată în 3 zile. Vineri - Sâmbătă - Duminică. Şi mai era şi campionat de fotbal. Deci ne-am oprit să ne uităm la meciuri mai des decât ne trecea la şuşureală.


Un comentariu:

  1. Multă lume a uitat câte locuri faine sunt în ţara asta. Doar dacă o iei la pas prin ţară le găseşti, că nu-s promovate în nici un fel. Se pare că fecundatoarea îşi foloseşte ovulele în alte scopuri.

    RăspundețiȘtergere