luni, 19 decembrie 2011

Studii despre alcool în prag de sărbători

Suntem în prag de sărbători, aşadar ne interesează doar efectele benefice ale alcoolului, cele negative le ignorăm pe faţă. Alcoolul dăunează grav sănătăţii. Puţin ne pasă. Milioane de studii demonstrează că alcoolul este benefic. Mass-media cu "Consumul de alcool dăunează grav sănătăţii" dezinformează. Deci: Alcoolul te poate scăpa de inhibiţii şi te poate face agresiv... (serios, pe cine interesează?)


STUDIU: Cei care beau în exces trăiesc mai mult decât abstinenţii
Studiul, publicat în revista Alcoholism: Clinical and Experimental Research,  a arătat că cei care obişnuiesc să bea alcool, chiar şi cei care beau mult, trăiesc mai mult decât cei care se abţin de la băutură. Mai puţin clar este cum de cei care beau cantităţi serioase de alcool şi care sunt predispuşi la ciroză şi cancer, reuşesc să trăiască mai mult decât cei care nu beau deloc.
Explicaţie există! :) La cât ciocnesc alcoolicii şi îşi urează de sănătate, este imperativ să se întâmple până la umră aşa. V-aţi întrebat oare câte urări de bine şi de sănătate primeşte unul care nu bea?!
 
STUDIU: Alcoolul, bun pentru creier
Consumul moderat de alcool este benefic pentru funcţionarea creierului, susţin cercetătorii suedezi într-un studiu publicat la Stockholm. O echipă de experţi a ajuns la această concluzie după nenumărate teste pe şoareci de laborator, constatând prin analogie că un pahar de bere sau unul de vin consumate zilnic favorizează creşterea numărului de celule din creier, fapt care îmbunătăţeşte memoria.


STUDIU: Femeile care au studii superioare consumă mai mult alcool  decât cele mai slab instruite, a rezultat, recent dintr-un studiu britanic. Acele reprezentante ale sexului frumos, posesoare de diplome, par să fie de două ori mai predispuse la consum zilnic de băuturi alcoolice şi, de asemenea, mai deschise in a-şi mărturisi dependenţa în această direcţie.



FOARTE IMPORTANT PENTRU BĂUTORII DE BERE
Cei care preferă berea şi, în general, gustă foarte rar alte băuturi alcoolice sunt de obicei firi relativ optimiste, de multe ori calculate, dependente de comunicare sinceră şi de diversitate în activitate. Bărbaţii, în relaţiile de cuplu sunt în general atenţi cu persoana iubită, deseori toleranţi şi capabili de multe sacrificii, chiar dacă nu au demonstrat încă acest lucru. Pentru femei, berea face minuni în îngrijirea părului deteriorat, fără volum şi strălucire. După şamponare, clăteşte-ţi părul cu o sticlă de bere bogată în drojdie.


BONUS: Sfat pentru a combate mahmureala a doua zi dimineaţă.
Se ia o felie sau un bostan întreg şi se aplică pe cap. Astfel elimini cu brio urmele oboselii şi ajuţi creierul umflat să-şi revină la normal. 

Un comentariu:

  1. Cum se face... hic... nea, Coline, că eu stau în șanț și beau și tot nu-s deștept s-ajung ca matale? Cred că matale pui ceva in vodka aia, că tare bine-ți mere. Eu sudez ca prostu' când țigări, când badoage de bere, da' neuronii tot ăia-s, că știu, poate chiar mai puțini că, uite, nu-mi amintesc ce am vrut să zic.

    RăspundețiȘtergere